14-02-2014
BYTOM 
BARTŁOMIEJ WNUK 2014
FOT - ARKADIUSZ ŁAWRYWIANIEC
© ARKADIUSZ ŁAWRYWIANIEC
+48602108563
areklawry@interia.pl
www.areklawrywianiec.com

Smak wspomnień

W powieści Marcela Prousta nieocenioną rolę odgrywa magdalenka – francuskie ciastko w kształcie muszelki. Proustowska magdalenka weszła do kanonu literatury, jako przypadkowy bodziec, który przywodzi dawne chwile, o jakich na co dzień się nie rozmyśla, i których zwykle się nie pamięta.

Tekst: Bartłomiej Wnuk, Redaktor Naczelny

Lektura powieści „W poszukiwaniu straconego czasu” potwierdza to, czego sami doświadczamy – wspomnienia mają smak i zapach. Od teraz każdy numer naszego magazynu będzie miał smak. Ten, przede wszystkim kuchni hiszpańskiej, ale za sprawą nowej, stałej rubryki także smak spaghetti carbonara, ostro-kwaśnej zupy krewetkowej i sushi ebi tempura maki.

Smaczego!