zima16nowesmaki2

Nowe smaki w Bażantowie

W nowej części Centrum Handlowego Bażantowo na ponad 200 metrach kwadratowych w dizajnerskich, loftowych wnętrzach powstanie restauracja z kawiarnią. Pierwsze szczegóły na temat nowego lokalu zdradzają jego właściciele – Barbara Zakrzewska i Andrea Fuccaro.

W naszej restauracji najważniejsza będzie kuchnia. To tutaj powstaną niezliczone wywary, emulsje, sosy, smaki, fuzje substancji, woni, kolorów i struktur. Tutaj doświadczą Państwo kuchni włoskiej w nowym spojrzeniu, kuchni międzynarodowej inspirowanej podróżami na Półwysep Apeniński, do Chin, Japonii, Australii, Korei, Tajlandii, Wietnamu i na Wyspy Fidżi. Razem z doświadczonym gronem kucharzy będziemy pracować wyłącznie z wykorzystaniem świeżych produktów, więc dania będą zmieniały się sezonowo.

Potrawy niezmiennie serwowane będą w towarzystwie najlepszych włoskich win, które – podobnie jak najlepsze włoskie produkty i własnoręcznie przygotowane makarony – będzie można również zabrać ze sobą do domu.

Chcemy, aby lokal żył razem ze społecznością, dla której będziemy przygotowywać warsztaty kulinarne i inne formy wspólnego spędzania czasu z najlepszą kuchnią w roli głównej. Aby dostosować się do potrzeb odwiedzających Centrum Handlowe Bażantowo, będziemy czekać na gości w naszej kawiarni już od godz. 10. Z kolei o godz. 12 będzie startować kuchnia. Całość będzie czynna do ok. godz. 22.

Powierzchnia całego lokalu to ponad 200 mkw., które w ciepłych miesiącach będziemy dodatkowo powiększać o liczący ponad 120 mkw. ogródek letni. Całość będzie zaprojektowana ze smakiem, osadzona w dizjanerskich, loftowych wnętrzach, w których królować będą takie materiały, jak: beton, szkło, inox i drewno.

Wkrótce zdradzę Państwu więcej szczegółów na temat nowych smaków Bażantowa.

Zapisz

Zapisz